lauantai 8. toukokuuta 2010

Vappua!

Vappukin tuli ja meni. Aaton vietimme Kirpun kanssa rauhallisesti kaksin kotona. Muusikko-Siippa veitti aattoiltansa luonnollisesti töissä. Mutta vappupäivänä pääsimme juhlimisen makuun, kun lähdimme perinteisille vappujuhlille Mummon ja Papan luo. Juhlan aihetta vapussa onkin tuplasti, työnjuhlan lisäksi 1.5. on Kirpun Papan syntymäpäivä. Siispä vappumekkoa päälle ja juhlimaan!

Ja kyllä sitä juhlittiinkin! Paikalla oli kolme serkkua, kolme setää, Mummo ja Pappa, kummisetä ja -täti sekä joukko ystäviä. Söimme hyvin, nautimme lasillisen jos toisenkin kuohuvaa, höpötimme ja nauroimme. Kirppukin tuntui nauttivan olostaan, olihan ympärillä paljon mielenkiintoista katseltavaa. Varsinkin neljä kuukautta Kirppua vanhempi serkkutyttö, joka jo konttaili ympäriinsä, oli kovin mielenkiintoinen väkkärä. Vähän tetiin jo tuttavuuttakin, mutta yhteiset leiki saivat velä vähän odottaa.

Äiti siis pelkäsi vierastamista aivan turhaan! Kummisedän parta oli niin mielenkiintoinen, että sitä oli ihan pakko päästä pienen kokeilemaan, ja sitä tutkiessa vierastaminenkin melkein unohtui. Siis melkein, muistui se kotvasen kuluttua taas mieleen, että pitäisi vierastaa, mutta vähän ajan kuluttua parta oli taas jännä juttu. Vielä muutama vähän vieraampi sylitys ja juhlat toimivat taas mahdottoman hyvänä "siedätyksenä". Pääsimmepä niinkin pitkälle, että jossain kohtaa Kirppu oti pienen levon Papan vatsan päällä!

Ja kyllä me viihdyimme! Siippa lähti jo töihin, Kirppu nukahti, mutta äiti jatkoi vaan juoruiluaan. Lopulta oli aika nostaa kopassan nukkuva tyttö rattaisiin ja ottaa reipas iltakävely lämpimässä kevätillassa kotia kohti. Varsin tyytytväisivä käperryimme Kirpun kanssa molemmat omiin sänkyihimme mukavan päivän jälkeen.

Ei kommentteja: