sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Suukkoja ja haleja!!!

Kirppu on kovin pitkään odotettu, ainoa lapsi, joten arvata saattaa, että meidän perheessä suukkoja ja haleja ei säästellä. Joskus äiti haluaisi halitella enemmänkin, mutta tyttärellä nuo leikkikiireet painavat niin päälle, että ei ihan joka välissä ehdi. Mutta kun hetki on sopiva, on Kirppu varsin innokas halipusuttelija.

Kirppu aloitti pusuttelun keväällä, jolloin ihan ensimmäisiä kohteita taisi olla Mumma, joka sai heti vierailun alkumetreillä kuivailla naamansa suukkojen jäljiltä. Innokkaan suukottelijan tyyli oli nimittäin kovin kostea. Suu ammolleen auki, kieli meilkein pihalle ja kimppuun!!! Samoihin aikoihin Kirppu tosin aloitteli tuota valtavaa vierastamista, joten suurimman osan märistä suukoista taisi kesänkin aikana saada Äiti. Useamman kerran olenkin saanut ihan oikesti hakea paperin ja kuivailla suurimpia, mutta ei se haittaa. Pääasia, että saa sukkoja!

Halejakin Kirppu antaa ihan mieluusti. Välillä haliksi riittää ihan vaan pään painaminen toista vasten, oli lähnnä sitten olkapää tai jalka. Erityisesti illalla, kun vähän alkaa jo väsyttää, niin sohvalla istuessan saa usein tällaisen nojailuhalin. Jos hali-innostus kuitenkin oiken valtaa pienen, niin Kirppu puristaa kaikin voimin ja painautuu niin lähelle kun ikinä pääsee. Välillä taas meinaa nauru päästä, kun halin kanssa saa myös selkään taputuksen. Mistä ihmeestä on lapsi senkin keksinyt?

Jostain syystä suukkointo laantui loppukesästä, eikä edes anelemalla saanut suukon suukkoa. Haleja kyllä jaeltiin entiseen tapaan, mutta suukot olivat kiven alla. Muskaripupu on tainnut olla ainoa, joka on saanut säännöllisesti kerran viikossa suukkonsa. Samoihin aikoihin alkoi Kirppu kummastella Äidin ja Isin suukottelua, varsinkin silloin, kun köllöttelemme sohvalla halimassa koko perheen voimin, tai kun nostan Kirpun syliin, heiluttamaan Isille, tämän lähtiessä töihin. Ilmeiden kirjo on ollut mahtava kun pieni on yrittänyt päättää, että mikähän tämä juttu oikeen on ja onkohan tuo vanhempien suukottelu ihan hyvä juttu.

Pikku hiljaa tässä alkutalvesta Kirppu on alkanut taas antaa suukon siellä ja toisen täällä. Ja siitähän äidin sydän sulaa! Tyyli on vanha tuttu, kostea ja iso, joten mikä sen parempaa. Ja ilmeisesti Äiti ja Isikin saavat luvan suukotella. Ainakin äsken sohvalla kölliessämme, Kirppu laittoi toisen käden Äidin poskelle, toisen Isin poskelle ja ohajasi huulet suukolle.

Joten suukkoja ja haleja kaikille joulunodotukseen!!

Ei kommentteja: